Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

 

El från vindkraft

Vi på Kinnekulle Energi värnar och arbetar aktivt för allas vår miljö. Extra starkt bultar vårt hjärta för vindkraft. Därför har vi valt att erbjuda våra konsumentkunder att teckna avtal som till 100 % kommer från vindkraft som producerats i Götene Elförenings egna vindkraftverk strax utanför Götene. Lokal, klimatneutral el – till fördel för miljön. Då handlar du inte bara lokalt, du slår också ett slag för miljön

El från vattenkraft

Ett mycket bra allternativ till vindkraften är vattenkraft. Du kan välja att teckna avtal som till 100% kommer från vattenkraft främst producerad i vattenkraftstationer i Västmanland och Värmland. Klimatneutral el – till fördel för miljön. Även näringsidkare kan välja att teckna avtal med ursprungsmärkning vattenkraft.

Vad är ursprungsmärkning?

Enligt lag ska all el ursprungsmärkas. Syftet med ursprungsmärkning är att du som kund enkelt ska kunna se varifrån elen kommer och på så sätt lättare kunna välja elavtal utifrån vilka effekter elproduktionen haft på miljön. En ursprungsgaranti är ett elektroniskt certifikat som elproducenten får för varje megawattimme el som produceras. Om du har ett elavtal med bara vindkraft så ska elhandlaren köpa vindkraftsgarantier som täcker din förbrukning. På detta sätt har elhandlaren ursprungsmärkt den el som du förbrukat.

Vad är elcertifikat?

Elcertifikatsystemet infördes 2003 för att bidra till att öka Sveriges elproduktion från förnybara energikällor. Avgiften för elcertifikaten skall numera enligt lag ingå i elpriset. I det rörliga avtalet vet man avgiften för elcertifikaten först när varje månad är slut.

 

Fast pris – trygghet och kontroll

Med ett fast elprisavtal har du samma pris under hela den tid som du tecknar avtal för. Du kan välja att låsa priset från 1 år upp till 5 år. Under denna tid påverkas du inte av elhandelsprisets förändringar på elbörsen Nord Pool. I det fasta priset ingår elcertifikat. Ytterligare trygghet får du genom omteckningsrätten. Den ger dig möjligheten att teckna om det fasta avtalet, till ett nytt pris, under avtalstiden om elpriserna skulle bli lägre. Dubbel trygghet alltså. Läs mer om omteckningsrätten i avtalsvillkoren.

Rörligt pris - flexibilitet

Flexibilitet. Följ med i prissvängningarna på den nordiska elhandelsbörsen Nord Pool månad för månad. Detta innebär att du ena månaden kan få ett pris som uppfattas lågt och månaden efter så kan priset vara ett helt annat. Det slutliga månadspriset för både elen och elcertifikaten (läs om detta nedan) vet du först efter varje månad. Du betalar endast inköpspris plus påslag. Du kan självklart byta till ett fast avtal om du vill.