Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Mot framtiden – Götene Elförening utför mätarbyten under 2019-2020

Vi går mot en alltmer digitaliserad framtid där ny teknik skapar oändliga möjligheter. Vi vet ännu inte exakt vad detta kommer att innebära, men det vi vet är att el kommer att vara en av grundförutsättningarna för den fortsatta utvecklingen.

Detta ställer såklart högre krav på oss som elnätsleverantörer och för att vi ska kunna hålla den höga leveranssäkerhet av el som vi idag har ser vi kontinuerligt över vårt elnät och investerar för framtiden. Energimarknadsinspektionen har, på uppdrag av regeringen, tagit fram förslag på nya funktionskrav för framtidens elmätare. För att leva upp till kraven behöver alla elnätsföretag i Sverige byta ut eller uppdatera sina elmätare. Därför kommer Götene Elförening, med start under våren 2019, att påbörja ett mätarbytesprojekt i vårt nätområde.

Vanliga frågor och svar

Pågående byten:

Källby
Källby etapp 1  - Merparten mätare i området är bytta.

Hällekis
Påbörjades under v.7

Hur utförs mätarbytet, när kommer det att ske och vem kommer utföra mätarbytet?

Vi kommer byta mätarna i vårt område i olika etapper. Först ut är Götene tätort, karta finns att se nedan. När det närmar sig för er fastighet kommer ni få ett utskick med information om tänkt tid och dag för ert mätarbyte.

Arbetet att byta en elmätare tar ca 20 minuter och under den tiden kommer anläggningen att vara strömlös. Mätarbyten kommer att utföras dagtid mellan kl. 07.30 – 16.00 på vardagar. Montören som utför bytet kommer antingen från Götene Elförening eller vårt dotterbolag Götene Elcentralen. Samtliga montörer kan identifiera sig genom företagets ID-kort samt har den behörighet som krävs. 

Har vi bytt er elmätare?

För oss är det viktigt att veta vad du tycker. Ta chansen att vara med om utlottningen av ett presentkort på 1000 kr i vår ELON-butik. Gör vår enkätEn vinnare dras 2 ggr om året till och med 2020.

Vinnare 2019
1. Helena Persson
- vinnaren drogs under v.34

2. Peter Callander
- vinnaren drogs under v.51

Hör gärna av dig om du har frågor eller funderingar!

 
Elnät
0511-34 15 25
Kundtjänst
0511-34 55 40