Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Skagen

Projekteringsarbetet pågår i området!
Personal från Götene Elförening kommer från v.34 röra sig i området och ta kontakt med berörda fastighetsägare. 

Vid frågor eller funderingar är ni välkomna att höra av er till:

Kundtjänst
0511-34 15 35

kundtjanst@gelf.se

 

 

 

 

Allmän info

Fiber till ert hus kan med lätthet samtidigt hantera tv, bredband, telefoni och samhällstjänster, utan att begränsas av andra användare i nätet. Bredband via fiber är stabilt och anpassat till framtida krav på kapacitet. Det bredband som många hushåll och företag i dag kan få via telefonjacket eller mobilnätet kommer om några år inte att räcka till tjänster som kräver högre hastighet. Bredbandsutvecklingen handlar inte längre bara om en snabb uppkoppling för TV eller internet, utan om att bygga en digital infrastruktur för alla samhällets funktioner. Götene Elförening har ett av Sveriges modernaste och stabilaste fibernät. Vårt fibernät är öppet och neutralt där du kan välja bland ett stort antal leverantörer.

Pris

Kostnad för fiberanslutning är 29 500kr. I anslutningsavgiften ingår följande:
OBS beställningar som inkommer efter 1 april tillkommer det en etableringsavgift på 2000 kr/ per fastighet.

  • Nergrävning av fiberslang fram till din tomtgräns (slangen är 16 mm)
  • Inblåsning av fiberkabel i den tomma kanalisationen som grävts ner i marken.
  • Svetsning av fiberkabel.
  • 1st håltagning i husvägg för fiberslang inkl kabelskydd.
  • Installation av fiberkonverter innanför yttervägg i ert hus.

 

Nergrävning av fiberslang i er trädgård ingår inte i anslutningsavgiften. Om önskas är detta något ni kan köpa till av oss, läs mer under tilläggstjänster på bifogat avtal. Vill man gräva ner slang och söktråd själv i sin trädgård så kan man kostnadsfritt hämta det hos oss. Hör av er i god tid innan hur många meter ni önskar. Fiberslangen och söktråd ska ligga på ett djup på 50 cm om möjligt.

Finansiering

Om beställning görs av samma person som idag är elnätskund hos oss kan vi kostnadsfritt erbjuda delbetalning under 14 månader på anslutningsavgiften. 29 500 / 14 = 2107 kr i 14 månader. 

Tidsplan

Under 2019 erbjuds Källby Kyrkby, Silboholm, Kestad och Skagen fiberanslutning  Utbyggnad kommer sedan ske i tidigare nämnd ordning* under 2019-2020 och då med förutsättning att minst 50% beställer anslutning i respektive område. Utbyggnad är en tidskrävande process och det tar lång tid från beställning till färdig installation och i vissa fall över ett års tid pga. flera olika faktorer. Vi ser till att förbereda med fiber till alla i området och även för kunder utanför området, i vissa fall förstärker vi också elnätet, detta sammantaget för att förberedelserna och utförande tar extra lång tid.

*Då vi har flera grävlag kan ordningen ändrats något beroende på samförläggnigen och hur väl tidsplaner följs, fiberinstallationsarbete görs dock enligt angiven ordning.  

 

 

Äger du en fastighet idag som inte finns med i något utan dessa områden betyder inte det att vi inte kommer erbjuda er en anslutning. Det sker bara inte i denna utbyggnadsetapp. Du är välkommen att lämna ditt intresse för fiber, dessa intresseanmälningar ligger till stor del grund för vart vi planerar att bygga ut härnäst.